Verkeersbureau Zwitserland

Verkeersbureau Zwitserland

Verkeersbureau Zwitserland
Zwitserland (Duits: Die Schweiz, Frans: la Suisse, Italiaans: la Svizzera, Reto-Romaans: Svizra, Latijn: Helvetia), officieel de Zwitserse Bondsstaat (ook wel Zwitsers Eedgenootschap of Zwitserse Confederatie) (Duits: Schweizerische Eidgenossenschaft, Frans: Confédération suisse, Italiaans: Confederazione Svizzera, Reto-Romaans: Confederaziun svizra, Latijn: Confoederatio Helvetica) is een land in het midden van Europa met als buren Duitsland in het noorden, Frankrijk in het westen, Italië in het zuiden, Oostenrijk en Liechtenstein in het oosten.

Zwitserland is een binnenstaat met een oppervlakte van 41.284 km² en meer dan 8 miljoen inwoners. Bestuurlijk gezien is het een federale republiek bestaande uit 26 kantons. Zwitserland heeft officieel geen hoofdstad, maar Bern vervult in de praktijk die rol en wordt ook officieel aangeduid als ‘bondsstad’. Het is ook de plaats waar de bondsregering zetelt sinds het ontstaan van de federale staat. Zwitserland heeft een geschiedenis van neutraliteit: in 1815 werd door het Congres van Wenen de eeuwige neutraliteit van het land door de Europese grootmachten erkend. Het is geen lid van de Europese Unie, maar economisch wel sterk afhankelijk van de EU.
schaffhausen

Bezienswaardigheden
Enkele bekende bezienswaardigheden zijn de Abdij van Sankt Gallen, het Benedictijns klooster Sankt Johann te Müstair, de oude binnenstad van Bern, kastelen van Bellinzona (Tri castelli), Jungfrau-Aletsch-Bietschhorn, Monte San Giorgio, diverse meren zoals Bodenmeer, Meer van Genève en het Meer van Neuchâtel, Rheinfall bij Schaffhausen en de Kapelbrug in Luzern.

Klimaat
Het klimaat in Zwitserland varieert sterk, van een hooggebergteklimaat in de hogere delen van de Alpen tot een mediterraan klimaat in Ticino.

Weer Zurich
°
Weer in OpenWeatherMap

Officiële Website: www.myswitzerland.com
Facebook: facebook.com/MySwitzerland
Youtube: youtube.com/user/myswitzerland