Verkeersbureau Malta

Verkeersbureau Malta

Verkeersbureau Malta
Malta, officieel de Republiek Malta (Maltees: Repubblika ta’ Malta), is een Zuid-Europese dwergstaat gelegen in de Middellandse Zee die bestaat uit de eilanden Malta, Gozo, Comino, het kleinere Manoel Island en de kleine onbewoonde eilanden Cominotto, Filfla, Fungus Rock en de Saint Paul’s Islands. De hoofdstad van Malta is Valletta.

Malta is vrij kaal en rotsachtig met relatief weinig natuurlijke begroeiing, tientallen baaien en inhammen en kleine stranden. Het eiland Gozo is een kleine versie van Malta, inclusief de baaien en de diepe vallei over de lengte. Het landschap is echter wat ruiger en groener, vooral in de winter.

Malta

Klimaat
Malta heeft een mediterraan klimaat met een droge lange zomer van april tot en met oktober. In de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur 26°C. Het winterseizoen, van november tot en met maart, is erg mild met een gemiddelde temperatuur van 12°C. De neerslag valt van eind september tot eind april en bedraagt gemiddeld 500 mm per jaar. ’s Zomers waait vaak de sirocco, die de temperatuur soms tot 40°C doet stijgen waardoor het onaangenaam benauwd wordt.

Bezienswaardigheden
– Blue Grotto, reeks natuurlijke grotten op zeeniveau aan de zuidkant van Malta.
– Hal Saflieni Hypogeum, ondergronds complex, een hypogeum dat als begraafplaats en waarschijnlijk ook als tempel dienst heeft gedaan.
– Mdina, voormalige hoofdstad van Malta, Middeleeuws.
– Megalithische tempels van Malta, verzameling prehistorische tempels.
– Valletta, hoofdstad van de republiek Malta, op het gelijknamige eiland in de Middellandse Zee. De stad staat sinds 1980 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Weer Malta
°
Weer in OpenWeatherMap

Officiële Website: www.visitmalta.com
Facebook: facebook.com/visitmalta
Youtube: youtube.com/Malta