Hoogste glazen brug ter wereld open in juli

Hoogste glazen brug ter wereld open in juli

Hoogste glazen brug ter wereld open in juli

Zhangjiajie, een schilderachtig nationaal park in de Chinese provincie Hunan, krijgt de langste en hoogste glazen bodem brug ter wereld. De brug zal officieel worden geopend in juli.

De glazen brug verbindt twee rotswanden met elkaar in het Zhangjiajie Grand Canyon gebied. De brug is 430 meter lang en 6 meter breed en hangt op een hoogte van 300 meter boven de grond. Ter vergelijking: de Grand Canyon Skywalk in de Verenigde Staten is 21 meter lang en bevindt zich op een hoogte van 219 meter boven de canyon. Canada’s Glacier Skywalk in Alberta, die vorig jaar is geopend, steekt 35 meter uit en bevindt zich op een hoogte van 280 meter.

Glacier Skywalk Canada
Glacier Skywalk Canada

De loopbrug is ontworpen door de Israëlische architect Haim Dotan. Dotan zegt dat op de brug modeshows kunnen worden gehouden, een bungee jump,  en maximaal 800 mensen tegelijk over de brug kunnen lopen.

Overige spectaculaire loopbruggen
Caminito del Rey,  100 meter boven de Guadalhorce rivier in de omgeving van El Chorro, Malaga, Spanje.
Peak Walk Zwitserland, verbindt twee bergtoppen met elkaar. Het is een hangbrug op de Glacier 3000.  Bezoekers genieten hier van een prachtig uitzicht op de Alpen.
Taman Negara National Park Bridge, gelegen in het Taman Negara Nationaal Park Maleisië. Langste hangbrug van Maleisië met een lengte van 530 meter.

Reageren is niet mogelijk.